Her er 3 trinn som kan hjelpe barna med å kommunisere sine følelser ved hjelp av følelsesplakat.

Sønnen min var veldig lei seg, det kunne jeg se. Han sa ting der og da som jeg visste han egentlig ikke mente. Selv om jeg visste dette følte jeg meg maktesløs i øyeblikket.

emotions-child-vymbol
Bak sinte ord er det sterke følelser og viktige behov og beskjeder. Sterke følelser kan ikke vente.

Jeg nærmet meg sakte. Ventet, stoppet, telte til ti, tok et par dype pust for å gjenvinne litt energi. Jeg ventet på at han skulle roe seg litt. Så bekreftet jeg hans sterke følelser og normaliserte hans reaksjon.

“Du virker veldig opprørt akkurat nå. Det er veldig normalt å være sint, trist eller opprørt. Det er kroppens reaksjon for å holde oss trygge når vi føler oss truet. ””Er du villig til å dele med meg hva som har skjedd?” Jeg vendte meg mot følelsesplakaten på kjøkkenveggen vår. “Er du villig til å se på hva du føler akkurat nå?”

Når vi velger å fokusere på følelsene kan vi finne en mulighet til å støtte barna våre og forstå hva de føler.Jeg begynte å peke på et par av følelsesuttrykkene. Først pekte jeg på den sinte/irriterte og deretter mot sinte/rasende uttrykk. “Det ser ut til at du enten er veldig irritert over noe, eller kanskje du er veldig sint eller skuffet over noen?”

Når vi ser barnet vårt oppleve en følelse, kan vi hjelpe dem med å ta tak i det “i øyeblikket”, for å hjelpe henne/ham til å uttrykke det tydeligere.

 

  1. Normalisere og bekrefte det for dem at dem kan føle seg trygge
  2. Fokuser på følelsene for å støtte barnet
  3. Hjelp barnet med å forstå følelsene der og da

emotion-poster-vymbol

Når vi får barnet til å føle seg trygg og deretter fokuserer på følelsene i stedet for reaksjonene, kan vi skape et trygt rom for å utforske hva som kan ha utløst følelsene deres. En stor del av å bygge emosjonelle ferdigheter er å kunne oppdage følelser først.

Når barnet føler seg trygg, kan de begynne å åpne seg og dele mer. Vi kan stille dypere spørsmål som «Hva skjedde videre» eller «Hvordan fikk det deg til å føle deg?» På denne måten får vi mer informasjon for å forstå hvorfor barnet fikk den reaksjon h*n fikk. Ved å hjelpe dem med å merke følelsen når den oppstår, kan vi støtte dem med verktøy som hjelper dem med å håndtere sterke følelser på en mer konstruktiv måte neste gang.

Kort sagt, vi som foreldre blir ofte fristet til å fikse situasjonen ved å få barnet vårt til å føle seg bra igjen. I disse tider er en av de beste tingene vi kan gjøre er å bremse ned noen hakk og fokusere på at barnet i stedet forstår sine følelser ved at vi hjelper dem til å bruke forståelsen av følelser til å gjenkjenne hva, hvorfor og hvordan det kan hjelpe dem til å bli sterke og motstandsdyktige mennesker.

 

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop