Här är tre steg för att hjälpa barn att kommunicera sina känslor med hjälp av en affisch med känslouttryck

 

Jag såg att min semotions-child-vymbolon var riktigt upprörd! Han sa saker som jag visste att han inte egentligen menade. Trots att jag visste det kände jag mig maktlös just där och då.

Bakom arga ord, finns starka känslor och viktiga behov. Starka känslor kan inte vänta.

Jag närmade mig långsamt. Väntade, pausade, räknade till tio, och tog några djupa andetag för att få ny energi. Jag väntade på att han skulle lugna sig lite. Sedan bekräftade jag hans starka känslor och normaliserade hans reaktion. ”Du verkar väldigt upprörd just nu! Det är väldigt normalt att vara arg (ledsen, upprörd). Det är vår kropp som svarar, som vill trygga oss när vi känner oss hotade. ”

“Är du villig att dela med mig, vad hände?” Jag vände mig till känsloaffischen på vår köksvägg. “Vill du titta på vad du känner just nu?”

När vi väljer att fokusera på känslorna, har vi chansen att stödja våra barn och förstå vad de känner.

Jag började peka på ett par av känslofigurerna. Först pekade jag på den irriterade och sedan på den arga känslofiguren. “Det verkar som att du antingen är väldigt irriterad över något, eller kanske är du väldigt arg eller besviken över något eller någon?”

När vi ser vårt barn uppleva en känsla kan vi hjälpa dem att ta tag i känslan, just i den stunden, för att hjälpa henne / honom att uttrycka det tydligare.

 

 1. Normalisera och bekräfta barnet för att skapa trygghet
 2. Fokusera på känslorna för att stödja barnet
 3. Hjälp barnet att få tag i känslorna

  What we are Pic2

När vi först får barnet att känna sig trygga och sedan fokusera på sina känslor i stället för deras reaktioner skapar vi ett säkert utrymme för att utforska vad som utlöste deras känslor. En stor del av att bygga upp känslomässig förståelse är att kunna upptäcka sina känslor.

När barnet känner sig tryggt kan de börja öppna sig och dela, och vi kan ställa mer öppna frågor ”Vad hände därefter?” “Hur fick det dig att känna?” På detta sätt får vi mer information för att förstå barnets reaktion. Genom att hjälpa dem att upptäcka och märka

känslan kan vi stödja dem med verktyg för att kunna hantera starka känslor på ett mer konstruktivt sätt nästa gång.

Kort sagt, vi som föräldrar är ofta frestade att “fixa” så att vårt barn känner sig ok igen. En av de bästa sakerna vi kan göra att sakta ner och hjälpa barnet att förstå sina känslor. Genom att göra det hjälper vi barnet att använda sin förståelse för sina egna känslor för att känna igen vad de känner – och varför – och detta leder till emotionell förståelse.

 

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop